Foto: Cornelius Poppe

Ikea Kållered stängde på grund av vattenläcka

Uppdaterad
Publicerad

Ikea Kållered fick hastigt stänga under söndagförmiddagen på grund av en vattenläcka. Men efter lunch var problemet avhjälpt och varuhuset kunde åter igen slå upp portarna.

På söndag förmiddag vid 10 tiden stängde Ikea Kållered hastigt sina dörrar för besökare och alla ombads lämna varuhuset.

Ett sprinklersystem hade nämligen gått sönder på tag-själv-lagret och Räddningstjänsten fick tillkallas till varuhuset.

– Ikea Kållered har stängt tillsvidare som en försiktighetsåtgärd, sade Emil Eriksson, presstalesperson på Ikea Sverige, vid tillfället.

Hänvisade till andra varuhuset

Räddningstjänsten var under förmiddagen på plats och hjälpte till att få undan vattnet. Hur stora mängder vatten det handlar om är ännu så länge oklart men Ikea valde att stänga hela varuhuset.

Vid 11:40 hade Räddningstjänsten lämnat platsen.

– Det var en sprinklerledning som hade gått sönder, säger Johan Eklund, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Vad läckan beror på är i nuläget inte klarlagt och Ikea själva var under förmiddagen osäkra på om om varuhuset skulle kunna öppna igen under söndagen. Kunderna hänvisades istället till Ikea Bäckebol och ikea.se som hade öppet som vanligt.

Men strax efter klockan 14 var problemet avhjälpt och kunderna hälsades åter välkomna till varuhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.