Inbrottet i kommunhuset i Stenungsund har polisanmälts. Foto: Mikael Berglund

Inbrott hos socialtjänsten i Stenungsund – personuppgifter röjda

Uppdaterad
Publicerad

I tisdags kväll drabbades socialtjänsten av inbrott i kommunhuset i Stenungsund. Personuppgifter har röjts. Kommunen utesluter inte att även känsliga personuppgifter omfattas.

– Det här är jätteallvarligt. Det har vi inte varit med om tidigare, säger Ulf Tolf, verksamhetschef för Individ- och familjeomsorgen

Kommunen undersöker nu omfattningen av händelsen. Kommunen kommer även att göra en Lex Sarah-anmälan samt en anmälan till integritetsskyddsmyndigheten (IMY). Det skriver kommunen på sin hemsida.

Efter inbrottet har kommunen inrättat en krisledning. Det handlar, enligt Ulf Tolf om flera typer av uppgifter som kan ha röjts. Bland annat så kallade boendesociala kontrakt, alltså lägenheter som hyrs ut av kommunen.

– Sedan kan det handla om vuxenenheten, där det kan handla om missbruk och våld i nära relation och ärenden inom LSS.

 Varför har ni inte gått ut med det förrän nu? 

– Vi blev varse om det här igår. Vi har jobbat hårt för sätta in åtgärder och reda i vad som har skett. Omfattningen har inte stått klar för oss förrän nu. 

Inbrottet har polisanmälts.

– Det finns ingen misstänkt eller gripen i nuläget, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.