Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera planer är i så dåligt skick att de inte går att spela på. ”Kommunalt fiasko” menar cupgeneralen Dennis Andersson. Foto: SVT / Alva Karlsson

Inför Gothia Cup: Flera planer i så dåligt skick att de inte går att spela på

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka drar världens största ungdomsturnering i fotboll i gång, Gothia Cup. Men flera planer, varav två på huvudarenan Heden i Göteborg, är i så dåligt skick att man inte kan spela på dem.

– Det är ett av världens största evenemang och våra gäster kommer naturligtvis att undra över det här, säger cupgeneralen Dennis Andersson.

Gothia Cup gör comeback efter ett par års uppehåll då pandemin satte stopp för turneringen. Tusentals ungdomar i olika åldrar deltar och planer runt om i hela Göteborg står redo. Men det finns undantag, flera planer som är i så dåligt skick att de inte går att spela på. Och två av dem ligger på Heden, själva hjärtat av turneringen.

– Det är vårt finrum, det kommer att märkas. Som göteborgare känner jag att det här, det är inte bra, säger cupgeneral Dennis Andersson.

”Inte prioriterat”

Från Göteborg stad menar man att det handlar om prioriteringar och att Gothia Cup inte stod högst på listan i år.

– Vi lägger om ett antal konstgräsplaner varje år och vi behöver göra prioriteringar, säger Ulrika Samuelsson tf avdelningschef utveckling- och ekonomistyrning.

Så Gothia Cup är inte prioriterat?

– Inte i år men det kommer att vara prioriterat nästa år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.