Avgör själv – kör chauffören buss eller har han uppmärksamheten på annat håll? Foto: Privat

Ingen åtgärd mot busschauffören som körde och läste: ”Vi känner inte igen honom”

Uppdaterad
Publicerad

Det ser inte ut att bli någon reprimand för den busschaufför som läste i papper samtidigt som han körde buss i Göteborg.
– Vi har kört fast. Vi känner inte igen honom, säger Peter Löfgren, trafikchef på Göteborgs spårvägar.

Det var i fredags som SVT Nyheter Väst kunde avslöja att en busschaufför läste i papper samtidigt som han körde buss. Förarens agerande fångades på film av en passagerare.

I den över tre minuter långa filmen har föraren vid flera tillfällen fokus i sina papper istället för på vägen.

Göteborgs spårvägar beslutade under fredagen att utreda händelsen internt, men hittills utan framgång.

– Vi har försökt att titta på den blurrade filmen så gott det går, men vi har inte kunnat identifiera föraren. Vi känner inte igen honom, vi har inget att gå på, säger Peter Löfgren.

”Vi har kört fast”

Han berättar att de inte har kunnat utröna tid och plats för händelsen, och att det är en stor omsättning på personal som kör den aktuella sträckan. Det har därför varit svårt att ringa in busschauffören, enligt Löfgren.

– Det är väldigt svårt att utreda. Vi har kört fast, vi kommer ingenstans. Vi behöver något som kan identifiera själva händelsen. Filmen skulle vara avgörande, förklarar Peter Löfgren.

Är busschaufförens agerande saklig grund för uppsägning?

– Jag kan inte svara på det innan vi får tag i personen. Jag kan inte säga vad som skulle hända. Det beslutet äger inte jag. Det är HR-chefen som avgör hur ärendet skulle drivas vidare, om det är ett sådant allvarligt ärende som att det skulle bli uppsägning, säger Peter Löfgren.

Hör hur Göteborgs spårvägar tidiigare reagerade på filmen av busschauffören

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer