Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Starta videon för att följa med mäklaren William Bahno – på visningen som ingen kom till.

Mäklare bjöd in till lägenhetsvisning – ingen spekulant dök upp

Uppdaterad
Publicerad

Det råder kärva tider på bostadsmarknaden. När mäklaren William Bahno bjöd in till lägenhetsvisning i Göteborg dök ingen spekulant upp.

– Det klart att man känner av att det är en nedåtgående marknad.

Starta videon för att följa med på visningen.

I Nordöstra Göteborg jobbar mäklaren William Bahno med att sälja bostäder. Strax innan en av hans visningar ringer spekulanterna och ställer in. Han menar att det här är vanligt just nu.

Enligt bostadssajten Booli såldes 26 procent färre bostäder i november än vid samma tid i fjol. I William Bahnos försäljningsområde är siffran liknande.

”Annan marknad”

William Bahno medger att han påverkas av detta.

– I dag är det en annan marknad där det inte är lika många spekulanter ute på visningar. Det handlar om elpriserna, räntehöjningarna och den nya omvärldsbilden. Utfallet är att köpare och säljare just nu har svårt att hitta varandra på bostadsmarknad, säger William Bahno.

Säljare har svårt sänka krav

Han menar att säljare har svårt att sänka sina krav och därav missar många eventuella köpare. Själv ser han trots allt positivt på framtiden och tror att köpare och säljare kommer att kunna komma bättre överens om några månader.

– Om man ser på historien, så blir det alltid bättre över tid, säger William Bahno.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.