Jack Lennartsson, polis i Trollhättan om bränderna: ”långt ifrån bra” Foto: SVT

Efter helgens bilbränder i Trollhättan – ingen är gripen för brott

Uppdaterad
Publicerad

Söndagens bråk i Trollhättan startade med att polisen stoppade en bil för kontroll, men varför det trappades upp i den omfattningen som det blev igår har polisen ännu inte någon förklaring till.

– Fem omhändertagna med anledning utav bråket, säger Jack Lennartsson, kommunpolis Trollhättan. De kunde inte lugna ner sig och blev omhändertagna tillfälligt.

Ingen person är gripen för brott, men en person misstänkt för förgripelse mot tjänsteman och kommer att förhöras inom en snar framtid.

Var det allvarligt det som hände på söndagskvällen?

– Det är långt ifrån bra, så det är klart att det är allvarligt, Jack Lennartsson. Med folk som skjuter fyrverkeripjäser, kastar bangers, tänder på bilar och bråkar.

Hur ser du på utvecklingen? Det har ju varit oroligheter förr i Kronogården.

– Sådant har under årens lopp blossat upp då och då, men någon förklaring till varför det hände igår har vi inte, säger Jack Lennartsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.