Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Rodi Oguz berätta hur han säkerställt att det som samlats in kommer fram till de drabbade i jordbävningen i Syrien och Turkiet. Foto: SVT

Stort intresse för insamling av kläder till Turkiet och Syrien

Uppdaterad
Publicerad

Säck efter säck packas om i Partihallarna i Göteborg. Kläderna som samlas in är ett privat initiativ som ska skickas till de drabbade i jordbävningen i Turkiet och Syrien.

– Jag känner att det finns mänsklighet i den här världen, säger Rodi Oguz, initiativtagare till insamlingen.

Det är ett tiotal män som samlats i en grossistlokal vid Partihallarna i Göteborg. På några lastpallar har de ordnat ett tillfälligt bord för att packa upp de säckar, kartonger och lådor som folk skänkt till förmån för de drabbade i Turkiet och Syrien.

– Intresset är stort och vi vill tacka från djupet av våra hjärtan för alla som vill hjälpa till, säger Rodi Oguz.

Det som behövs är saker som håller människor varma som täcken, kuddar, filtar och hygienartiklar. Det finns önskemål skickade från Turkiet och Syrien som man följer.

Insamlingen är en av många som startats runt om i Västsverige de senaste dagarna. Rodi Oguz har varit i kontakt med både turkiska ambassaden och hjälporganisationer för att säkerställa att det som skänks kommer fram. I helgen räknar de med att köra ner åtminstone tre lastbilar.

Hör Rodis starka känslor kring insamlingen i klippet ovan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.