En buss kolliderade med en personbil på Tjörn under tisdagsförmiddagen. Foto: Mikael Berglund

Snövädret: Fortsatt många förseningar och inställda turer

Uppdaterad
Publicerad

Snöovädret har ställt till det en hel del under måndagen. Skolbussar har ställts in och en hel del olyckor har inträffat under dagen. Vid 19-tiden kom ett larm om en allvarlig trafikolycka utanför Trollhättan.

Ett flertal bilar inklusive en tankbil krockade på riksväg 44 utanför Trollhättan. Flera personer har förts till sjukhus och vägen är helt avstängd, enligt räddningstjänsten. Oklart skadeläge för de drabbade. Larmet kom strax efter 19-tiden på tisdagskvällen.

En person ska ha förts till sjukhus, troligtvis med allvarliga skador, skriver polisen på sin hemsida. Även personbilsföraren fördes till sjukhus, för kontroll.

Störningar och inställda tåg

Det har varit störningar på flera linjer i Västra Götaland på grund av snön och väglaget under tisdagen och läget ser inte mycket bättre ut inför onsdagen.

– Vi måste avvakta kvällen och natten för att se om det kommer att bli fortsatta förseningar även under onsdagen, säger Agim Zekaj, störningskoordinator Västtrafik.

Tågtrafiken är inställd på sträckorna Göteborg – Lidköping – Örebro, Uddevalla – Strömstad och Varberg – Herrljunga. Trafiken väntas gå som vanligt 8 mars klockan 12.

Stadstrafiken för Trollhättan och Uddevalla har drabbats hårt, med helt inställda turer eller förseningar.

Skolbussarna inställda

I Kungsbacka har flera bussar under tisdagsmorgonen ställts in på grund av halka.

Uddevalla kommun meddelade vid 13-tiden att de ställer in samtliga skolbussar i kommunen under eftermiddagen. Om bussarna går igen på onsdag beror på om vägarna hunnit röjas ordentligt.

Trafikverket uppmanar resenärer att följa väderutvecklingen och att överväga att stanna hemma. För de resenärer som måste ut är rådet att ta med fulladdad mobiltelefon, vatten, filt, varma kläder och någonting ätbart.

SMHI har utfärdat en orange varning för Norra Götaland då det under tisdagen och onsdagen väntas kraftigt snöfall och blåsigt väder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.