Foto: Jessica Gow, TT

Insatsstyrka gick in i lägenhet

Uppdaterad
Publicerad

Poliser och insatsstyrkan gick in i en lägenhet på Falkgatan i Lunden strax efter två-tiden på måndagen. Det efter tips från allmänheten om att det ska finnas en pistol i lägenheten.

Flera polisbilar ska ha stannat utanför en lägenhet i Lunden och flera poliser gick in för att leta efter en pistol efter att tips från allmänheten har inkommit.

– Det var fyra-fem vanliga polisbilar, två civilbilar och en av insatsstyrkans stor skåpbilar. De gick in i ett bostadshus och sen hördes det gap och skrik från lägenheten. Efter en stund kom de ut med en kille som ställdes mot väggen och fick handbojor på sig, berättar ett vittne till GP.

Men polisen hittade ingen pistol efter sin husrannsakan.

– Vi hittade en kniv, vad för typ av kniv vet vi inte i nuläget, säger polisens pressman Stefan Gustavsson. Troligtvis kommer vi att beslagta kniven och upprätta en anmälan om brott om knivlagen.

Vid tre-tiden ska polisen ha lämnat platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.