Arkivbild från en militär övning. Foto: Jimmy Croona/Försvarsmakten

Instruktör skottskadad under Försvarsmaktens övning

Uppdaterad
Publicerad

En instruktör vid Försvarsmakten skottskadades i samband med en övning i Karlsborg. Instruktören fördes till sjukhus med helikopter.

– Det är inte unikt, det händer då och då även om man försöker följa alla regler, säger Jesper Tengroth som är pressekreterare hos Försvarsmakten.

Säkerheten först

Vad det var som hände i Karlsborg under övningen på tisdagseftermiddagen när en instruktör blev skjuten kan han dock inte berätta.

– Jag kan inte säga så mycket mer på grund av sekretess, säger Jesper Tengroth.

– Men jag vet ju att det är genuint arbete bakom en övning när man använder skarp ammunition. Det är verkligen säkerheten först, men olyckor kan ju hända.

Oklart skadeläge

Skadeläget är under tisdagskvällen oklart.

– Jag kan inte svara på det. Jag vet att individen var vaken för några timmar sedan. Men jag vill inte spekulera i skadorna, säger Jesper Tengroth.

Det som hände är anmält till en säkerhetsinspektör inom Försvarsmakten som ska göra en utredning av vad det var som hände.

– Jag vet inte än om det finns skäl för oss att göra en polisanmälan, säger Jesper Tengroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.