Emmas stickade blommor – del av ny satsning på konsthantverk

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår en ny satsning på samtida konsthantverk i Västra Götaland. Under fyra dagar bjuds allmänheten in till festivalen, som hålls både digitalt och på plats bland annat i Göteborg. Bland de som ställer ut finns textilkonstnären Emma Hasselblad som stickar skulpturala blommor.

– Det finns ett större intresse men det är fortfarande en brist på ett rum för textikonsten, säger Emma Hasselblad, textilkonstnär.

I klippet ovan: Hör Emma Hasselblad om hur hon stickar fram sina skulpturer

Totalt deltar 25 aktörer under Craft Days, som är en ny satsning på samtida konsthantverk. Det blir bland annat utställningar, digitala samtal och workshops. Syftet är att stärka och knyta samman regionens aktörer och utövare inom konsthantverk. Deltagandet har coronaanpassats genom att vissa delar är digitala medan andra har begränsat antal besökare.

– Konsthantverket är ett spännande fält med massa livskraft som behöver synliggöras, det har inte en särskilt stor plattform idag, säger Terese William, projektledare Craft days.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.