”Jag skäms inte. Jag bidrar till samhället och har gjort det sedan jag var tonåring”, skriver artisten i sitt inlägg. Foto: Skärmdump/TT

Jill Johnson svarar på kritiken kring stödpengarna: ”Ni borde skämmas”

Uppdaterad
Publicerad

Countryartisten och boråsaren Jill Johnson har fått kraftig kritik efter att det blev offentligt att hon fått ta del av regeringens krisstöd under coronakrisen – trots att hennes bolag har miljontillgångar. Nu svarar stjärnan på på kritiken på sitt instagramkonto.

”Det är alltid ledsamt när dreven går och det är, tyvärr, sällan förnuftiga, pålästa eller logiska”, skriver Jill Johnsson på instagram, vilket flera andra medier också rapporterat om.

SVT Nyheter Väst rapporterade förra veckan om regeringens krispaket till artister och konstnärer i samband med coronakrisen. Många kulturarbetare blev utan pengar och var därför kritiska till fördelningen.

Coronapandemin

Bland annat har artister som Benjamin Ingrosso, Lisa Ekdal och Jill Johnson fått del av kriskpaketet. Den sistnämnda trots att hennes bolag har en omsättning på miljontals kronor.

”Jag skäms inte”

Artistkollegan Tommy Körberg var en av de som kritiserade countrysångerskan i Aftonbladet häromdagen, där han kallade det ”ett jävla ofog”.

Men nu svarar Jill Johnson på kritiken.

”Jag skäms inte. Jag bidrar till samhället och har gjort det sedan jag var tonåring. Jag har inte sökt vare sig ett stipendium eller bidrag tidigare, och jag hoppas innerligt att jag aldrig mer behöver söka något. Att bli tilltalad som en människa som ”tar från de bättre behövande” är otroligt smärtsamt, när så mycket jag vill stå för att vara just en människa som bidrar. Ni som aningslöst vräker ur er, ni borde skämmas”, skriver hon på sitt instagramkonto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet