JO granskar Kronofogden efter att död man hittades under sängen

Uppdaterad
Publicerad

Nu tar JO upp fallet med tvångsförsäljningen av en lägenhet i Göteborg där det efter försäljningen upptäcktes att en död man låg under sängen och hade gjort så i två år.

Det är JO som på eget initiativ väljer att granska Kronofogdemyndighetens agerande. Strax före jul skickade man brev till myndigheten och begär ut alla handlingar i  ärendet för att se om de ska inleda en vidare utredning.

– Det stämmer att JO har begärt underlag av oss kring detta ärende, och de har fått tillgång till det material som de har begärt. Vi kommer självklart att vara behjälpliga även framöver, om JO väljer att gå vidare och inleda en granskning av ärendet, skriver Ulrika Lindén, rättschef på Kronofogden i ett mail till SVT Nyheter Väst

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Erica Persson, tillförordnad sektionschef hos Kronofogden i Göteborg, om upptäckten och myndighetens ansvar. Foto: Krister Vikström/Kronofogden/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.