Journalister bjöds på alkohol av regionen – utan godkännande

Uppdaterad
Publicerad

I samband med en kongress skulle grävande journalister bjudas på kultur av Västra Götalandsregionen – men istället blev det alkohol som serverades, finansierat av skattepengar, det kan P4 Sjuhärad avslöja.

I granskningen från P4 Sjuhärad kan man avslöja att utländska journalister har blivit bjudna på vin av Västra Götalandsregionen. Detta trots att regionen har en grundregel om alkoholfria tillställningar.

Inköpet av vin var finansierat av skattemedel, trots att regionen heller inte hade fått godkänt av regionens representationskommitté för inköpet.

Kommittén består av flera toppolitiker inom regionen, och enligt P4 har man tidigare även godkänt inköp av alkohol i efterhand, när inköpen redan har gjorts.

Regionens förklaring till radiokanalen är att inköpet av alkoholen skedde utifrån att det inte fanns några kulturevenemang att bjuda på i samband med kongressen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.