Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kerstin Linden som Hilda, Maria Lundqvist som Nanni och Xavier Canca Englund som kronprinsen är alla med i uppföljaren. Foto: Lars Wiklund

Julkalendern ”Kronprinsen som försvann” får fortsättning som film

Uppdaterad
Publicerad

Årets barnprogram 2023 ”Kronprinsen som försvann” fortsätter som film. Uppföljaren ”Kronprinsen och tyrannens återkomst” har börjat spelas in i Västra Götaland, bland annat i Botaniska trädgården i Göteborg.

SVT besökte inspelningen.

”Kronprinsen som försvann” var 2022 den mest sedda julkalendern hittills och belönades med Kristallen för årets barnprogram 2023.

– Den stora anledningen till att vi gör den här filmen är att det finns en publik som tyckte väldigt mycket om kalendern, karaktärerna och världen, säger regissören Tord Danielsson.

En äventyrssaga

Filmen ”Kronprinsen och tyrannens återkomst” spelas in under vintern och våren 2024 i Ungern och Västra Götaland och många av skådespelarna från kalendern är med igen, bland annat Kerstin Linden som Hilda, Xavier Canca Englund som kronprinsen och Maria Lundqvist som Nanni.

– Det är en äventyrssaga. Det är en sorts ”Pirates of the Caribbean”, säger Maria Lundqvist.

Filmen beräknas få premiär under julen 2024.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.