Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Slutsålt för barndansshowen ”Jul och Kul” i Kungälv – men frågan är om alla som ska dit vet att franska rapparen Jul inte kommer att vara på scen, trots sitt artistnamn. Foto: Philippe Laurenson/SVT

Julshow i Kungälv sålde slut – fans trodde det var franska rapparen Jul

Uppdaterad
Publicerad

Att kombinera orden ”jul” och ”hiphop” i samma annons skapade stort huvudbry i Kungälv i veckan. En barndansshow sålde slut snabbare än blixten – och de som köpte biljetter var franska hiphopfans som trodde de skulle få se rapparen Jul.

Om man söker på den franska rapparen Jul på nätet framkommer att han turnerat Sverige runt och uppträtt. Men det stämmer inte. Vissa sidor på internet finkammar events och gör dem sökbara efter artist, stad och datum – med hjälp av AI-teknik.

Barndans-show som heter ”Jul och Kul”

Troligtvis är det därför fansen trott att det är rapparen från Marseille som ska komma till Mimers hus i Kungälv på lördag, något som Kungälvs-Posten var först att berätta om. Barndansshowen som har premiär i helgen heter nämligen ”Jul och Kul”.

Och historien slutar inte där, även tyska fans köpte sig biljetter, det finns nämligen även en tysk artist som heter Kül.

Tror du att vi skojar? Kika på klippet och se vår reporter John Carlsson reda ut den här soppan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.