Sten-Rune Timmersjö, chef grova brottsroteln i Fyrbodal: ”Det är en mänsklig käke” Foto: SVT

Käke hittad av fritidsfiskare – kommer från en människa

Uppdaterad
Publicerad

Benrester hittades i havet utanför Munkedal i helgen av två fritidsfiskare. Nu bekräftar polisen att käken kommer från en människa.

Det var i Korsvik, där Gullmarsfjorden letar sig in mot Munkedal, som fiskarna gjorde ett oväntat fynd, vilket Fiskejournalen var först med att berätta.

Nu kan polisen bekräfta att det handlar om en underkäke från en människa.

– De forensiker som har har tittat på den säger att det inte är några tveksamheter, det är en mänsklig käke, säger Sten-Rune Timmersjö, chef grova brottsroteln i Fyrbodal.

Kan bli mordutredning

Fiskarna hittade käken vid en strandkant. Nästa vecka kommer området att undersökas av polisens dykare för att säkerställa att det inte finns fler skelettdelar på platsen, men i första hand handlar det om att ta reda på vem som har hittats.

– Får vi en DNA-träff så får vi försöka få en identitet, se om det finns någon som är försvunnen i vårt område eller någon annanstans.  Vi måste kanske till och med måste gå utomlands för att få någon träff en försvunnen person, säger Sten-Rune Timmersjö.

Kan det bli fråga om en mordutredning?

– Det kan det bli. Det beror lite på omständigheter och om vi får någon identitet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.