Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Armin Ghoroghi flyttar in i sin nya lägenhet på måndag. Foto: Lars Wiklund/SVT

Nu flyttar Armin in i Karlatornet: ”Har väntat länge”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är delar av Karlatornet i Göteborg inflyttningsklart. Armin Ghoroghi har köpt en tvåa och är en av de som väntat på att komma in i sin lägenhet.

– Jag är taggad, säger han.

År 2016-2017 tecknade runt 360 hushåll sina förhandsavtal för att köpa lägenheter i Karlatornet som med sina 246 meter är Nordens högsta hus. Och nu till sist efter år av förseningar är det dags för inflytt. Inflyttningen sker först i 90 lägenheter upp till och med våning 27, allt ovanför är byggarbetsplats.

– Det känns bra, man har ju väntat så pass länge nu, säger Armin Ghoroghi, som har köpt en tvåa på våning åtta.

När han tog beslut om att köpa sin lägenhet för två år sedan såg det ekonomiska läget annorlunda ut. Marknaden har förändrats och räntorna gått upp.

Köpte en tvåa för 3,6 miljoner

Armin Ghoroghi köpte då sina 49 kvadratmeter för 3 615 000 kronor. Månadsavgiften är 3757 kronor.

– Jag ser det både som ett hem och en investering, även om det blivit dyrare än vad jag trodde, säger Armin Ghoroghi.

– Det är jätteskoj att man kan tillföra samhället något nytt. Sedan gillar ju inte alla höghus, men många tycker det här tillför något speciellt till stan, säger Ola Serneke, VD Serneke Invest, som drivit projektet.

Karlatornet kommer ha 611 lägenheter. Just nu är 489 sålda. Nästa sommar räknar man med att allt är färdigt och att alla flyttat in.

Starta klippet ovan för att följa med in i Karlatornet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.