Det här ekipaget felparkerade vid Stora teatern på Avenyn i Göteborg hävdar parkeringsvakterna Foto: Privat

Kent fick felparkeringsböter för traktorn på Avenyn

Uppdaterad
Publicerad

Kent Eriksson i Edsvära utanför Vara trodde inte sina ögon när han öppnade posten. Där låg en påminnelse om parkeringsböter. Hans traktor skulle ha varit parkerad utanför Stora teatern i Göteborg.- Jag köpte den 1990 och den har som längst varit i Vara, säger Kent Eriksson till SVT Nyheter Väst.

Kent Eriksson har försökt få kontakt med Göteborg stads trafikkontor för att förklara det orimliga i att hans traktor skulle ha stått vid Stora teatern vid Kungsportsavenyn i Göteborg.

– Den dagen, den 2 april, höll jag på och sådde, men de påstår att min traktor skulle ha stått på Stora teaterns parkeringsplats, säger Kent Eriksson.

– Dessutom står det på dokumentet jag fått att modellen är en John Deere Sprintfire. Min traktor är visserligen en John Deere, men en John Deere Sprintfire är en snöskoter.

Svårt få kontakt

Kent Eriksson menar att det har varit svårt att få kontakt med någon på Göteborgs stad. Han har, när vi pratas vid, inte kunnat nå någon ansvarig via telefon och har därför skickat e-post till polisen och begärt att boten ska avskrivas.

– Jag tycker det är dåligt. De borde också kunna se skillnad på en traktor och en snöskoter, säger Kent Eriksson som menar att båda fordonen är ganska osannolika på en parkering i april i centrala Göteborg.

Enligt påminnelsen ska han betala 600 kronor i böter senast den 20 maj. Han har fått rådet att betala i alla fall, men hoppas att få en kontakt som kan avskriva böterna innan dess.

Inte utanför Vara

– Som längst har traktorn varit i Vara. Vem skulle åka ytterligare tio mil med en traktor och in i centrala Göteborg, undrar Kent som också framhåller att om han skulle åkt traktor till Göteborg borde han registrerats av kamerorna som håller koll på fordonen för trängselskatten.

Carina Abrahamsson, enhetschef parkering på trafikkontoret, förklarar hur det går till när en parkeringsanmärkning skrivs ut.

– Parkeringsvakten knappar in registreringsnumret i en handenhet och ska få en matchning på fabrikatet. Sedan skrivs det ut en böteslapp och uppgiften skickas till Transportstyrelsen som ansvarar för att ta in pengarna, förklara Carina Abrahamsson.

– Om inga pengar kommer in så går det ut en påminnelse till den registrerade ägaren. Dessvärre är det så att om det blir fel så är det denne ägare som får jobbet att vända sig till polismyndigheten och bestrida parkeringsanmärkningen.

”Något gått väldigt fel”

Carina Abrahamsson säger till SVT Nyheter Väst att hon nu ska kontakta Securitas som skrivit ut parkeringsanmärkningen och kolla vad som hänt.

– Någonting har ju gått väldigt fel. Jag ska ju inte föregripa polisens bedömning, men i min värld är det högst osannolikt om polisen inte ger ägaren rätt när det handlar om en traktor som är från Vara som påstås stått på Kungsportsavenyn, säger Carina Abrahamsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.