Bild från rättegången där mannen dömdes till fängelse efter att ha rövat bort en nioårig flicka i Göteborg 2012. Foto: TT

Kidnappade 9-årig flicka i Örgryte 2012 – nu häktad för barnvåldtäkt

Uppdaterad
Publicerad

2012 kidnappade mannen en nioårig flicka när hon var på väg till Skårskolan i Örgryte. Nu är mannen häktad igen. Han misstänks för våldtäkt mot barn, enligt Göteborgs-Posten.

En man i Göteborgstrakten misstänks för våldtäkt mot barn, enligt Göteborgs-Posten.

– Jag kan bekräfta att den här personen sitter häktad. Målsäganden är en ung flicka, hemmahörande i Tyskland, säger kammaråklagare Mats Ihlbom till tidningen.

Försvunnen flicka i Göteborg

Kontakt via sociala medier

GP erfar att mannen via sociala medier fått kontakt med en 13-årig flicka som han besökte i Tyskland. Utan föräldrarnas vetskap tog han med sig deras dotter till Sverige och förgrep sig på henne i sin lägenhet. Detta skedde i slutet av förra veckan, enligt häktningsframställan.

Sedan flickans föräldrar anmält försvinnandet fann tysk polis spår i hennes dator som ledde till att svensk polis kunde gripa mannen. Han förnekar brott.

Tidigare dömd efter kidnappning

Efter att ha fört bort en nioårig flicka i Göteborg 2012 dömdes mannen till fängelse i tre år och sex månader. Han höll nioåringen inspärrad i en källarlägenhet, men anklagades inte för att ha gjort några närmanden mot flickan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen flicka i Göteborg

Mer i ämnet