Foto: IFK Göteborg

Klart med ny klubbdirektör för IFK Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Ny klubbdirektör för IFK Göteborg blir 38-årige Max Markusson.

– Det förenar två saker jag brinner för, fotbollen och Göteborg, säger han till SVT Nyheter Väst under onsdagseftermiddagen.

Det är efter en lång och noga genomförd process som IFK Göteborg presenterar föreningens nye klubbdirektör. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Max Markusson kommer närmast från uppdraget som evenemangschef på Göteborg och Company. Och det är en glad nybliven klubbdirektör som svarar när SVT Nyheter Väst får tag i honom per telefon.

Deras förstaval

– Det här är en fantastiskt rolig utmaning, chans och möjlighet och det känns hur bra som helst.

Enligt IFK Göteborgs ordförande Mats Engström var Max Markusson deras förstaval. De ville ha någon med bland annat föreningserfarenhet, dokumenterad ledarskapsförmåga och en medvetenhet om den ökade betydelse som sociala engagemang har via deras elitföreningar.

– I Max har vi hittat en person som uppfyller alla de kriterierna, säger Mats Engström.

Max Markusson bor i Åsa i Halland och pendlar varje dag till Göteborg och det är någonting han tänker fortsätta med. På frågan om det här var ett väntat erbjudande svarar han så här:

– Man går inte runt och väntar på att få ett sådan här erbjudande, så funkar inte världen. Men det är oerhört smickrande och roligt att vara på plats.

Turbulent på posten

Varför tror du att du fått tjänsten?

– Jag tror jag rekryterades för mina ledaregenskaper. Jag är tydlig och vet vad jag vill och hur det ska uppnås. Det vill jag tillföra så gott jag kan, säger Max Markusson.

Vi har tidigare skrivit om att det varit turbulent på posten som klubbdirektör i IFK Göteborg. Bland annat fick Martin Kurzwelly sparken i december 2015 och klubben har dragits med ekonomiska problem. I slutet av 2015 tvingades klubben sälja träningsanläggningen Kamratgården för att försöka rädda ekonomin.

– Jag ser ingen anledning att recensera det som har varit innan. Varken mina företrädare eller styrelsens agerande. Jag har fört en dialog med nuvarande styrelsen och vet hur de ser på framtiden och det är därför jag har hoppat på det här uppdraget, säger Max Markusson till SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.