Polisen skickade minst fem polisbilar till platsen för lägenhetsbråket. Foto: Rescue Photo

Knivbråk i Trollhättan – man död

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under torsdagen till ett lägenhetsbråk i Trollhättan och hittade en man allvarligt knivskuren. Nu meddelar polisen att mannen har avlidit av sina skador. En man har anhållits skäligen misstänkt för mord.

Det var vid 17.30-tiden under torsdagen som polisen larmades till en lägenhet i Trollhättan. På plats hittade de en ensam knivskadad man. Mannen fördes till sjukhus med ambulans och polisen spärrade av bostaden och inledde en teknisk undersökning av den misstänkta brottsplatsen. Det står nu klart att det handlade om en man i 40-årsåldern och att anhöriga är underättade om att mannen avlidit, det skriver polisen på sin hemsida.

– En person är misstänkt för mord och en för medhjälp till mord, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Flera personer hämtades under torsdagen in till förhör. Den ena mannen greps under torsdagskvällen och under natten greps mannen som nu är anhållen skäligen misstänkt för för mord.

– Bostaden med viss omgivning är avspärrad. Det är för att vi inte med säkerhet kan säga var brottet ägt rum, sade Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen, under torsdagen.

Gärningspersonen kan ha ringt in

Tekniker har undersökt den misstänkta brottsplatsen och förundersökningen går vidare. Polisen eftersökte efter händelsen vittnen till händelsen och uppmanade alla som visste något att höra av sig. Man ville bland annat få tag på personen eller personerna som ringde till SOS alarm och larmade om händelsen.

Det finns ingen risk för att det är gärningspersonen som ringt in?

– Jo, absolut. Det är fullt möjligt, sade Stefan Gustafsson.

Grovt brott

Uppgiften att det ska ha varit tre personer i lägenheten kommer från samtalet till SOS alarm, berättade Stefan Gustafsson.

Har ni kunnat förhöra den knivskurne?

– Det kan jag inte kommentera, sade Stefan Gustafsson.

En förundersökning gällande mord är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.