Knivskärning i Lövgärdet i Göteborg – barn larmade polisen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern knivskars allvarligt intill en fotbollsplan i Lövgärdet på söndagskvällen. Enligt polisen fanns ett stort antal barn på plats och flera av dem larmade polisen.

På söndagskvällen fick polisen in ett samtal om att en man i 30-årsåldern hittats knivskuren och har förts till sjukhus med allvarliga skador. Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

– Vi håller på och hör ett stort antal vittnen nu, så får vi sammanställa det för att se vad som var upprinnelsen, säger Mårten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Många barn på platsen

Enligt polisen skedde knivskärningen i anslutning till en fotbollsplan i Lövgärdet där mycket folk var närvarande.

– De hamnade mitt uppe i detta, det är deras idrottsplats, säger Mårten Gunneng.

Flera gärningspersoner

Enligt uppgifter till polisen ska fyra personer ha hoppat på, slagit och sedan knivskurit mannen. På måndagsmorgonen uppger polisen att mannens tillstånd är stabilt men att han fortfarande befinner sig på sjukhus.

– Det finns ännu ingen gripen men utredningen fortsätter under dagen och vi kommer att vara på plats för att samla information, säger Caroline karlsson, presstalesperson vid polisen.

Tidigare på söndagen attackerades en man med kniv i Kortedala. I nuläget utreder polisen knivattackerna som två separata händelser, men undersöker eventuella samband.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.