Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kökstillverkaren flyttar – 600 anställda berörs

Kökstillverkaren flyttar – 600 anställda berörs

Uppdaterad
Publicerad

Kökstillverkaren Nobia lägger ner sin fabrik i Tidaholm och flyttar hela produktionen till Jönköping.
– Vår kapacitet ökar väsentligt vilket kommer stödja Nobias framtida tillväxt- och marknadsandelsmöjligheter, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia i ett pressmeddelande.

Nobias styrelse har beslutat att investera i en ny produktionsanläggning i Jönköping som 2024 ska ersätta Nobias befintliga fabrik i Tidaholm. Investeringen uppskattas till 2 miljarder kronor.

– Vår kapacitet ökar väsentligt vilket kommer stödja Nobias framtida tillväxt- och marknadsandelsmöjligheter, säger Jon Sintorn, VD och koncernchef för Nobia i ett pressmeddelande.

Kommer erbjudas anställning på nya fabriken

De 600 anställlda i Tidaholm kommer att erbjudas anställning på den nya fabriken.

– Vi är upprörda och mycket förvånade över Nobias beslut. Marbodal är ett varumärke som finns i själ och hjärta hos alla Tidaholmare och här finns medarbetarna med lång erfarenhet och kompetens. Vi kan inte förstå beslutet Nobia fattat. Alla förutsättningar för att bygga den nya fabriken finns i Tidaholm, där företaget har sina anställda, säger Anna-Karin Skatt (S), kommunalråd i en kommentar på kommunens hemsida.

– Jag hoppas att de är förnuftiga och tänker om och att det inte går någon prestige i det, säger fackordförande Claes Schoultz.

”Ordnar direktbussar”

Tillverkningschefen på Nobia poängterar vikten av att de anställda förljer med till den nya fabriken och säger att företaget kommer att underlätta för dem som vill pendla.

– Vi kommer att ordna direktbussar mellan Tidaholm och Jönköping. Det är svårt att pendla dit annars, säger Ola Carlsson, tillverkningschef på Nobia.

I klippet ovan hörs Ola Carlsson om flytten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer