Foto: Privat: Robert Betzehag / Rescue Photo

Två döda efter kollision mellan lastbil och tåg

Uppdaterad
Publicerad

Två män omkom efter en kollision mellan ett tåg och en lastbil utanför Salekärr, i närheten av Uddevalla, under onsdagen.

Larmet om olyckan kom vid 16.40 på onsdagen och ombord på tåget som lastbilen kolliderade med ska det ha funnits ett 20-tal passagerare.

– Vi har haft personal från två stationer på plats och det har varit fem ambulanser totalt. De skadade ska ha suttit i lastbilen, sa Jonas Gustavsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Uddevalla efter olyckan.

På torsdagsmorgonen kan polisen bekräfta att de två män som färdades i lastbilen har avlidit av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Båda personerna fördes till NÄL, Norra Älvsborgs Länssjukhus, men deras liv gick alltså inte att rädda. Lastbilen har tagits i beslag för teknisk undersökning och polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik samt vållande till annans död. Det finns i nuläget ingen som är delgiven misstanke för brottet.

Stopp i tågtrafiken

Enligt Trafikverket orsakade olyckan stopp i tågtrafiken mellan Uddevalla-Herrljunga. En kontaktledning ska vara riven och korsningen ska ha varit obevakad. Även tåg mellan Uddevalla – Stenungsund påverkas.

– Tåget som var inblandad i olyckan är ett Västtrafiktåg/Götalandståg, och det är även de som sköter ersättningstrafiken, säger Christina Psarris, på SJ:s pressjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.