Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På onsdagen regnade det fortfarande ymnigt på festivalarbetarna men enligt festivalens kommunikationsansvarige Filip Hiltmann kommer besökarna att välkomnas som vanligt – även om rejälare skor är att föredra. Foto: SVT

Uppmaningen till besökarna: ”Kom med rejäla skor”

Uppdaterad
Publicerad

Festivalen Way Out West planerar att öppna enligt plan trots de senaste dagarnas oväder.

– Om man har ett par fina vita skor som man har tänkt att premiära så kan man nog spara det till en annan gång, säger kommunikationsansvarig Filip Hiltmann.

Starta klippet för att se hur scenerna på Way Out West byggs upp i regnet

Efter att ha tidigarelagt förberedelsearbetet i Slottsskogen säger man sig vara redo inför torsdagens start av musikfestivalen.

– Det är klart att det är svårare att arbeta. Men eftersom vi hade vetskap om att det skulle bli busväder så har vi tidigarelagt mycket av etableringen, säger Filip Hiltmann.

Vädret ska klarna upp lagom till start

Det handlar bland annat om tunga transporter in i Slottsskogen och utläggning av skydd för marken där publiken ska stå. På onsdagen regnade det fortfarande ymnigt på festivalarbetarna, men enligt väderprognosen ska det bli bättre lagom till start.

– Vi förväntar oss att kunna välkomna våra besökare till Slottsskogen precis som vanligt. Kom med rejäla skor så kommer det att lösa sig, säger Filip Hiltmann.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.