”Det är roligt att Europa kommer till Göteborg” tycker Ann-Sofie Hermansson. Foto: TT

Kommunledningen om EU-mötet: Värt kaoset

Uppdaterad
Publicerad

EU-toppmötet i Göteborg väntas ställa till med enorma trafikproblem och andra obehag när stora delar av staden spärras av. Kommunstyrelsens ordförande anser att mötet är värt problemen.

Under tre dagar kommer det bli problematiskt i Göteborg eftersom EU-toppmötets deltagare ska bo vid Svenska mässan men ha sitt möte på Eriksberg.

LÄS MER: Polisens uppmaning: Undvik fönster och balkonger

Det betyder att polisen kommer att spärra av många vägar under vissa tider och att boende på Eriksberg kommer att få svårt att röra sig fritt.

– Jag förstår att det blir krångligt och det är synd att det inte gick att lägga mötet på mässan istället, då den var upptagen. Men trots det tycker jag att det är värt det, säger Ann-Sofie Hermansson, (S), kommunstyrelsens ordförande.

”Bra att hamna på kartan”

Hermansson understryker att det inte var Göteborgs stad som tog initiativet till mötet. Däremot ställer man sig helt och hållet bakom det.

– Det är roligt att Europa kommer till Göteborg, det är bra att vi sätts på kartan. Dessutom är det angelägna frågor mötet ska avhandla, säger hon.

Hermansson medger alltså att upplägget är komplicerat, att EU-politikerna ska slussas fram och tillbaka genom staden.

– Jag tänker att vi alla får tåla lite obehag, det handlar inte om veckor utan om några dagar, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.