Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Till det blivande kulturklustret i Slakthusområdet i Gamlestaden kommer Göteborgs konsthall att flytta, det beslutade kulturnämnden i veckan. Foto: SVT

Göteborgs konsthall lämnar Götaplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Konsthallen ska husera i det blivande kulturklustret i Slakthusområdet i Gamlestaden. Det beslutade kulturnämnden i veckan.

 – Det vi framför allt vill nå är nya funktionella lokaler för att visa samtidskonst, säger Ann-Sofi Roxhage, chef för Göteborgs konsthall.

Våren 2024 måste konsthallen flytta ur sina nuvarande lokaler och turerna vart de skulle hamna har varit många och segdragna. Så segdragna att det kommer att bli ett tidsglapp på närmare ett år då konsthallen kommer att sakna lokaler. Nu startar en förstudie för att att anpassa lokalerna till den ny verksamheten, en förstudie med 700 000  kronor i budget.

  – Den stora fördelen med en omlokalisering är att vi kan ha öppet året runt, och inte som nu ha stängt 14 veckor om året för byte av utställningar, säger Ann-Sofi Roxhage.

Först 2025 beräknas lokalen vara klar för inflytt.

Hör mer om flytten i klippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.