Orgeln som tidspegel eller fysik för poeter? Foto: SVT

Konstigaste kurserna i Västsverige

Uppdaterad
Publicerad

Har höstens skolstart varit en stressande påminnelse för dig som vill plugga men inte vet vad du ska välja? Här listar vi kurserna som kanske lockar.

Orgeln som tidsspegel 1 3hp (GU)

Denna kurs vänder sig till dig som önskar fördjupade kunskaper i och förståelse för orgellandsskapet år 1500-1700. 

Rum för utelek 7.5hp (GU)

På kursen Rum för utelek utforskar du tillsammans med de andra studenterna möjligheterna med den klassiska trädgårdsföreteelsen labyrinten som lekmiljö. Leken och att arbeta med naturmaterial kommer att vara i fokus. Barngrupper kommer att vara delaktiga under kursens gång för observation, test, inspiration och utvärdering av lekmiljön. 

Häxskolan 15hp (GU)

Vi tittar närmare på litterära texter som intresserar sig för att skriva om tabu, vansinne och identitetsskapande hos den unga kvinnan.

Livets mening (Högskolan i Skövde)

Kursen behandlar frågan om livets mening huvudsakligen från ett filosofiskt perspektiv men också såsom den har angripits av skönlitterära författare och av nutid psykologiforskning.

Religion i Göteborg 15hp (GU)

Vad gör missionärer i lokala shoppingcentra? Varför finns det inga moskéer i Vasastan och inga new age-bokhandlar i Södra Biskopsgården? Hur utformas religiösa rum i ett segregerat Göteborg? Detta är några av de frågor vi behandlar.

Fysik för poeter 7.5hp (GU) finns inte nu.

Kursen har som mål att ge en allmän orientering i fysik där man tar upp intressanta fenomen och begrepp samt sätter in dem i ett större sammanhang med betoning på den moderna fysikaliska världsbilden och dess framväxt.

Vill du veta mer om Borås 18 studietimmar (Sensus)

Varför och när staden Borås grundades?
Knallarna och dess historia. Var människor jobbar och har jobbat. Idrotten i dag och i går, speciella byggnader och viktiga personer. Ja, detta och kanske mycket mer! Tillsammans söker vi svar på våra frågor och diskuterar vad vi kommit fram till.

Att äta – mindfulness för kropp och knopp 30 studietimmar (Sensus)

Skulle du vilja ha en enklare relation till mat? Har du svårt att känna när du är mätt eller hungrig? Vill du få tillgång till verktyg för att lättare kunna avgöra vad din kropp behöver för att må bra? ATT ÄTA – vänder sig till dig som vill återupptäcka njutningen med mat och ätande.
After work – Konsten att gå i pension 10 timmar (Uddevalla)
En studiecirkel för dig som tillsammans med andra vill känna dig väl förberedd inför din pensionering. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer