Spårvagnsstopp vid Korsvägen. Foto: Tomas F Singer

Kontaktledningsfel skapar kaos i kollektivtrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Ett kontaktledningsfel vid Södra vägen orsakade stopp i kollektivtrafiken i centrala Göteborg. Flera buss- och spårvagnslinjer påverkades.

Enligt Göteborgs spårvägar berodde stoppet på en lastbil som kört in i en bärlina till en ledning. Lagningsarbetet beräknas ta två till tre timmar.

– I nuläget är hållplatserna Berzeliigatan och Korsvägen indragna. Spårvagnstrafiken omleds, sa Tomas Jansson, presskommunikatör vid Trafikverket, strax innan lunch.

Enligt Västtrafiks störningsjour var det en lång rad linjer som berördes.

Trafik leds om

– Spårvagn 4 och 5 leds om och passerar inte Korsvägen alls. Sedan har vi en lång rad busslinjer som dirigeras andra vägar, saKaroline Höög vid störningsjouren.

Buss 52 var helt indragen. Bussarna 50, 753, 758, 186, 100 samt flygbussarna körde omvägar runt Korsvägen.

– Med tanke på omständigheterna flyter trafiken ändå hyfsat bra. Om några timmar hoppas vi att alla problem ska vara lösta och att trafiken ska gå normalt, säger Karoline Höög vid 12-tiden.

Så sent som förra veckan orsakade ett annat spårvagnsfel i centrala Göteborg kaos. Då blev det helt stopp i stora delar av centrum under flera timmar. Det sägs inte vara lika illa den här gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.