Trafikljus och köpcenter slocknade på lördagen i Kungälv. Foto: svt

Stort strömavbrott släckte Kungälv

Uppdaterad
Publicerad

Zombies kommer, var några av skämten som drogs inne på Kongahälla center på lördagen. Ett trasigt ställverk i Kungälv gjorde att kunder fick ta en ofrivillig paus när hela shoppingcentret blev mörkt.

– Det är lördag och dåligt väder så det var ju massor av folk som påverkades, säger Anton Knutsson centrumchef.

Starta klippet i spelaren för att se bilderna inifrån från den strömlösa gallerian.

Enligt jouren på Kungälvs energi kom det första samtalet om problem in strax efter klockan 12 på lördagen. Trots att det blev mörkt i hela köpcentret valde man att inte utrymma utan låta besökarna stanna kvar inomhus.

– Vi hade pratat med Kungälv energi och de sade att det var ett trasigt ställverk men att ett reservaggregat snart skulle gå igång. Vi valde då att inte utrymma utan bara låta butikspersonal visa ut folk utanför själva butikerna, säger centrumchef Anton Knutsson.

”Tog det lugnt”

Och något större kaos blev det inte frågan om.

– Folk skötte det jättebra, de tog det lugnt. De som hade hunnit få sin mat på restauranterna fick sitta kvar och äta upp, i mörkret.

Även trafikljusen i centrala Kungälv slogs ut vid strömavbrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.