Kraftig brand i Partille

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig villabrand bröt under natten ut i Sävedalen, i Partilles kommun. En person fick föras till sjukhus med brännskador på händerna.

Natten till onsdagen började det brinna i en villa i Sävedalen. Larmet kom in strax efter klockan tre. Räddningstjänst kallas till platsen och kommer dit till villan som brinner kraftigt.

– Det var ett gäng grannar som tidigt hade sett branden och underrättat räddningstjänst som då snabbt var på platsen. De lyckades få kontroll relativt omgående, säger Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

En person ska ha fått brännskador på händerna och fick föras till sjukhus. I övrigt skall familjen ha tagit sig ut på egen hand och vid halv sex-tiden på onsdagsmorgonen meddelar polisen att de lämnar platsen.

– Vi har åkt därifrån nu och rubricerar det hela som brand utan misstankar om brott, avslutar Sebastian Börjesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.