Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Göteborgsvarvet satsar i år på en förbättrad löparupplevelse för att återfå förtroendet hos löparna. Foto: SVT/TT

Kritik mot Göteborgsvarvet – tar bort duschvagnar

Uppdaterad
Publicerad

Med en vecka till Göteborgsvarvet har arrangören fått kritik för ett par förändringar. Möjligheter att åka gratis i kollektivtrafiken tas bort, det kommer inte gå att duscha på plats efter. I stället investeras pengarna på löparupplevelsen, menar evenemangschef Erik Bergkvist.

Löparna har under tidigare år haft möjlighet att duscha efter loppet. Men i år ska duschvagnarna tas bort, vilket lett till kritk som Göteborgs-Posten rapporterat om. En del av förklaringen är de ökade kraven på hållbarhet, både från staden och på arrangemanget, menar de ansvariga.

– Spillvattenhanteringen rimmar inte med de hållbarhetskrav vi har på oss, säger Erik Bergkvist, evenemangschef på Göteborgsvarvet.

Möjligheten att åka gratis kollektivtrafik dras också in. Kostnaden har ökat och erbjudandet utnyttjas bara av en fjärdedel av löparna, enligt Erik Bergkvist.

– Det är en kostnad vi inte kommer ta i år.

Ökad löparupplevelse

I stället vill Göteborgsvarvet satsa på en ökad löparupplevelse.

– Vi vill att pengarna ska gynna alla, säger Erik Bergkvist.

Vad menar ni med löparupplevelse?

– Det handlar om en ökad upplevelse med aktiviteter finns längs hela banan med musik och hundratals människor som hejar på löparna, säger Daniel Vandor, presskontakt på Göteborgsvarvet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer