Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Stig Bertilsson (M), kommunalråd Bengtsfors. Foto: SVT

Kritiken mot polisen efter rånet mot Systembolaget

Uppdaterad
Publicerad

Personalen larmade om ett väpnat rån i Bengtsfors. Först efter drygt 30 minuter kom polisen fram.
– Det är inte acceptabelt, säger kommunalrådet Stig Bertilsson (M).

Det var den 11 januari som polisen larmades om ett väpnat rån mot Systembolaget i Bengtsfors. Men personalen skulle få vänta på att polisen kom fram – först efter drygt 30 minuter kom den första polispatrullen butiken.

– Vi tycker inte det är acceptabelt, det är rimligt att man har betydligt kortare inställelsetid här också, säger Stig Bertilsson (M)

En person greps samma kväll misstänks för rånet, men det hör inte till saken menar Stig Bertilsson (M) som pekar på att det inställelsetiden ibland är för lång.

– För att människor ska känna sig trygga behövs poliser som man ser är tillgängliga.

Tiden inte allt

Frågan om polisens verksamhet i Dalsland har varit omdiskuterad i många år. Boende i landskapet har fått vänja sig vid att vänta på polisen. Så sent som för tre år sedan kallade lokalpolitiker till möte med polisens regionledning för att diskutera frågan.

Lokalområdeschefen för östra Fyrbodal Jenny Wester menar att inställelsetid inte är allt när man tittar på en polisinsats. Vid det väpnade rånet i Bengtsfors fick man tidigt veta att gärningsmannen flytt och därför gick insatsen in i ett annat skede.

– På vägen fram kontrollerades fordon och vi spanar efter gärningsmannen, alla patruller åker inte fram direkt, säger Wester.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer