Olyckan skedde på måndagskvällen på E45 i Lilla Edet. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Krock mellan bil och lastbil på E45:an vid Lilla Edet

Uppdaterad
Publicerad

Det spädbarn som skadades vid den svåra trafikolyckan på måndagskvällen på E45 i Lilla Edet vårdas på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.

– Enligt sjukhusets kommuniké är läget för barnet allvarligt men stabilt, säger presskommunikatör Lisa Räng.

Olyckan med en personbil och en lastbil inträffade vid 18-tiden på måndagskvällen. Personbilen hade hamnat i fel körfält på sträckan som är mötesfri. Enligt polisen är det oklart varför.

Kvinnan och barnet i personbilen fördes till sjukhus, men kvinnans liv gick inte att rädda. Lastbilschauffören ska ha klarat sig men uppges vara chockad. Olyckan utreds som vårdslöshet i trafik.

Det var klockan 18:14 som ett larm om en frontalkrock mellan en personbil och en lastbil kom in till polisen.

Södergående vägbana var helt avstängd under flera timmar och trafiken dirigerades om förbi olycksplatsen.

Kvinna död efter olyckan

Kvinnan och barnet fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och en med vanlig ambulans. Enligt polisens hemsida handlar det om en en kvinna och ett barn. Men skadeläget var oklart på måndagskvällen.

Tidigt på tisdagmorgon meddelar polisen att kvinnan har avlidit efter trafikolyckan. Enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset är läget för barnet allvarligt men stabilt.

Olyckan kommer att utredas som vårdslöshet i trafik.

– Det finns ingen misstänkt. Så är det ibland, innan vi vet vem som har gjort fel så kan vi inte misstänkta någon, säger förundersökningsledaren Andreas Gabrielsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.