Foto: Linus Olsson

Kökrock på E6 vid Stenungsund – fem bilar inblandade

Uppdaterad
Publicerad

En masskrock längs E6 norr om Göteborg ställde till det i midsommartrafiken på söndagseftermiddagen.

– Det är väldigt långa köer där just nu, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Midsommarhelgen närmar sig slutet och trafiken är tung på E6 mot Göteborg. Då förvärrades läget ytterligare när en kökrock inträffade i höjd med Jörlandamotet i Stenungsund.

– Enligt initiala uppgifter ska det inte vara någon allvarligt skadad, säger Jenny Widén, presstalesperson vid polisen i region väst.

Totalt ska det röra sig om fem bilar som är inblandade i kökrocken. Polis, ambulans och räddningstjänst är på väg till platsen.

Långa köer

Prognosen är att störningarna till följd av trafikolyckan ska vara avhjälpta klockan 16.45.

– Ett körfält i riktning mot Malmö är avstängt. Det är väldigt långa köer där just nu, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Läs också: Husvagnsekipage i krock – flera till sjukhus

Bara en dryg halvtimme tidigare, vid klockan 14.50, inträffade en kollision mellan två bilar på samma väg, i höjd med Saltkällan. Det är oklart om någon skadats vid olyckan, enligt polisens hemsida.

– Torsdagarna och söndagarna är de mest trafikerade dagar vid midsommar och händer det en olycka som stoppar upp kommer det att vara ännu svårare att tag sig fram, säger Ulrika Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.