Foto: TT

Kronan öppnar idag

Publicerad

Kaféet Mötesplatsen öppnar idag för första gången efter attacken för en vecka sedan. Politiker kommer att vara på plats.

Kronan har varit helt stängd sedan den brutala attacken då tre personer samt gärningsmannen dog för en vecka sedan.

Idag öppnar Mötesplatsen, kaféet innanför huvudentrén.

Eleverna kommer att komma tillbaka till skolan som planerat nästa vecka. Då kommer Mötesplatsen att hålla stängt fram till klockan 15.

– Professionen inom utbildningsverksamheten har en stark önskan om att elever och personal ska vara för sig själva inledningsvis. Vilket vi har stor förståelse för och därför öppnar mötesplatsen först klockan 15.00 inledningsvis, säger kommunalrådet Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

Omdiskuterad mötesplats

Det har varit en debatt om just Mötesplatsens öppettider och Åkerlund tar den i försvar.

– Man ska komma ihåg att det är väldigt många människor som också är beroende av mötesplatsen, inte minst något äldre ungdomar, säger han.

Vid skolstarten kommer föräldrar som vill att kunna vara med sina barn i skolan den första tiden.

Extra resurser

Det ska också finnas extra stödpersonal på plats.

– Vi är medvetna om att det kommer att bli mycket speciellt för många att gå tillbaka till Kronan och det finns inget facit på hur det kommer att bli, säger Paul Åkerlund som ändå tror att man kommer att lyckas med att skapa en relativt trygg miljö.

Kronan kommer till en början att vara låst, bortsett från huvudentrén. Det kommer även att finnas vakter på plats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer