Tasso Stafilidis, verksamhetsansvarig Göteborgs Kulturkalas. Foto: TT/SVT

Kulturkalaset får mindre kostym

Uppdaterad
Publicerad

Göteborg & Co har till uppgift att marknadsföra och medverka i utvecklingen av Göteborg som turist-, mötes- och evenemangsstad. Under sina armar har man bland annat både Kulturkalaset och Julstaden.

Omfördelar pengar

Nu har styrelsen beslutat att strama åt pengarna för Kulturkalaset och istället fördela mer pengar till det senare evenemanget.

–  Vi hade ett evenemang som var underfinansierat och det var Julstaden och då var styrelsen tvungen att omfördela pengarna. Bäst hade såklart varit om man hade haft råd med både och, men nu fanns inte dessa pengar, säger Stefan Gadd som är presschef på Göteborg & co.

Konsekvenserna klara

Det handlar om 2,4 miljoner, vilket i praktiken blir betydligt mer då fler inkomster försvinner enligt Tasso Stafilidis. Beslutet togs redan i höstas, men först nu är konsekvenserna klara. Kulturkalaset kommer att kortas en dag och festplatser som Kungstorget och Packhuskajen försvinner.

– Jag är ledsen och bedrövad. Det här beslutet slår sönder allt vi byggt upp under tio år. Som det ser ut nu blir det ett bantat kalas. Vi kommer bara ha råd att ha fem scener istället för som tidigare tio, säger Tasso Stafilidis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.