Foto: Joakim Eriksson

Kvarlevor hittade vid sjö i Borås – misstänks vara från människa

Uppdaterad
Publicerad

Kvarlevor som misstänks komma från en människokropp hittades under lördagen vid Pickesjön utanför Borås. Polisen kunde under söndagen säkra ytterligare fynd i området.

– Det har gjorts ytterligare fynd och mycket talar för att det är från en människa, säger polisen via presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter på söndagen.

Larmet kom till polisen strax före klockan elva på lördagsförmiddagen. Polisens tekniker fanns på plats och jobbade för att eventuellt hitta fler delar som kan avslöja var fyndet kommer ifrån vilket man alltså också gjorde.

– Det har gjorts ytterligare fynd och mycket talar för att det är från en människa, men vi måste få klart från rättsmedicinska innan vi kan säga helt säkert, säger polisen via presstalesperson Peter Adlersson till SVT på söndagen.

Området är fortsatt avspärrat under söndagen och polisen arbetar vidare.

– Ja, vi har fortsatt hundsök i området för att se om det finns mer att hitta och jobbar vidare framåt, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.