Daniel Edsbagge, chefsåklagare Uddevalla. Foto: Richard Veldre / SVT

Kvinna åtalas för knivmord på personlig assistent i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

I september hittades en personlig assistent död på jobbet hos en brukare i Trollhättan. Nu åtalas en kvinna misstänkt för mord.

En kvinna i 40-årsåldern åtalas misstänkt för mord på en personlig assistent i Trollhättan.

Det var den fjärde september som assistenten inte kom hem från jobbet. Två dagar senare greps kvinnan misstänkt för mord.

Motivet är pengar

Enligt utredningen ska motivet bakom mordet vara pengar.

– Jag menar att den nu åtalade kvinnan kom till lägenheten under natten och hade ihjäl sin kollega. Därefter tog hon brukarens plånbok och telefon och tog ut pengar från brukarens konto. I egenskap av anställd hade hon koden för att kunna genomföra transaktioner från kontot, säger chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Fångades på övervakningskamera

Utöver mord misstänks kvinnan för stöld och bedrägeri samt framkallande av fara för annan gentemot brukaren.

– Avgörande i bevisningen är att hon på lördagen efter gärningen slängde blodiga skor, strumpor och handskar på en återvinningscentral i Uddevalla. Det fångades på övervakningskamera och polisen fick tag i föremålen. En analys av NFC visar att blodet på föremålen kom från den mördade mannen i lägenheten. Kvinnan kunde därmed på ett avgörande sätt bindas till brotten, säger Daniel Edsbagge.

Nekar till brott

Den misstänkta kvinnan har i förhör hela tiden nekat till brott. Till frivården har hon berättat om sin version.

”Hon berättar att hon blivit hämtad av två män i sitt eget hem och förd till den aktuella adressen, där de två männen ska ha begått de brott /NN/ står misstänkt för”, skriver frivården.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.