Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I ett område i utkanterna av Pristina ska en svensk kvinna i 30-årsåldern ha blivit mördad i en bil. Foto: Visar Kadrolli/Nacionale

Kvinna från Bohuslän ihjälskjuten i Kosovo

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 30-årsåldern från Bohuslän misstänks ha blivit mördad i Kosovo. Enligt den kosovanska nyhetssajten Gazeta Express har kvinnan blivit skjuten till döds i en bil.

Händelsen inträffade under onsdagskvällen i utkanterna av huvudstaden Pristina i Kosovo, det rapporterar flera lokala nyhetsmedier.

Enligt nyhetssajten Shqiptarja ska två gärningsmän ha lagt sig i bakhåll på den bil som kvinnan och hennes familj färdades i. Gärningsmännen ska sedan ha överfallit och rånat familjen på värdesaker.

I samband med att familjen var kvar i bilen ska en av gärningsmännen ha skjutit ihjäl kvinnan som är i 30-årsåldern. Kvinnan är folkbokförd på en ort i Bohuslän.

Riksdagsledamoten: ”Jag är chockad”

En som sedan länge känner kvinnan är riksdagsledamoten Magnus Jacobsson (KD) från Uddevalla. Han fick beskedet om vad om hänt under natten till torsdagen.

– Jag känner familjen väldigt väl och det som hänt är fruktansvärt. Det är en stor sorg, jag är chockad, säger han.

Ex-president beklagar sorgen

Den tidigare presidenten för Kosovo, Behgjet Pacolli, har gått ut på sociala medier och beklagat sorgen för mordet på kvinnan.

Polisen och åklagarmyndigheten i Pristina ska ha startat en utredning för att utreda mordet, enligt flera kosovanska nyhetsmedier. Men ingen person ska ännu ha gripits för dådet.

UD bekräftar dödsfall

UD bekräftar i ett mail till SVT Nyheter Väst att ”en svensk kvinna i 30-års åldern, hemmahörande i Götaland, avled den 29 november i Kosovo”.

Anhöriga är underrättade.

Texten uppdateras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.