Kvinna häktad skäligen misstänkt för mord i Hisings Backa

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades död i en bostad i Hisings Backa i Göteborg i fredags. I dag häktades den kvinna i 55-årsåldern som också befann sig i bostaden.

– Min klient förnekar brott, säger advokat Magnus Hedenberg, till SVT Nyheter Väst.

Kvinnan, som är i 55-års åldern, har suttit anhållen sedan i fredags då mannen hittades död i en bostad i Hisings Backa i Göteborg. Under måndagen häktades hon skäligen misstänkt för mord.

– Hon förnekar att något brottsligt över huvud taget har skett. Detta är en sorglig historia, säger kvinnans advokat Magnus Hedenberg, till SVT Nyheter Väst.

Måste arbeta upp misstankegraden

Enligt kammaråklagare Bengt-Olof Berggren så är det vissa omständigheter som gör att det finns anledning att misstänka att ett brott ligger bakom.

– Det finns vissa händelser i det här förloppet som gör att ett brott kan misstänkas. Det ansåg domstolen också. Nu har jag som åklagare och polisen max en vecka på oss att arbeta upp det här fallet så att misstankegraden stärks till å sannolika skäl misstänkt för mord, säger han.

Enligt advokat Magnus Hedenberg så tog tingsrättens överläggning 45 minuter innan de kom fram till beslutet att häkta hans klient.

– Det blev en lång överläggning och jag anser att beslutet är fel. Men det ska ju omprövas redan om en vecka så det är snabba tag, säger han.

Ska obduceras

Mannen som hittades död i Hisings Backa var i 65-årsåldern enligt Magnus Hedenberg.

– Min klient är förtvivlad och tycker det är helt obegripligt att behöva sitta häktad på så här lösa boliner.

Den avlidne mannen ska obduceras i morgon enligt kammaråklagare Bengt-Olof Berggren.

– En obduktion kan göra att vi kan utesluta vissa grejer mer än att vi kanske hittar orsaken till dödsfallet. Men vi kanske kommer lite närmare gåtans lösning i alla fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.