Kvinna hittad död på Hisingen – polisen misstänker mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna har hittats död i en bostad på Hisingen i Göteborg. I bostaden fanns också en man som greps misstänkt för mord.

– Det finns omständigheter på plats som gör att vi tror att hon bragts om livet, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

Polisen larmades på måndagen av kvinnans kollegor som fattat misstanke efter att kvinnan inte dykt upp på jobbet. När polisen kommer till platsen hittar de en kvinna i 60-årsåldern avliden i bostaden. Där finns då också en man i 35-årsåldern som grips misstänkt för mord, alternativt dråp.

– Vi har tagit bostaden i beslag och spärrat av området för teknisk undersökning. Vi jobbar även med dörrknackning i området under dagen, säger Hans-Jörgen Ostler.

Hade en relation till varandra

Under kvällen skriver polisen i ett pressmeddelande att man har gjort flera beslag i bostaden, och att de kunnat konstatera att mannen och kvinnan ska ha haft en relation till varandra sedan tidigare.

Anhöriga är underrättade och en rättsmedicinsk undersökning kommer genomföras för att fastställa dödsorsaken.

Senare under måndagskvällen anhölls den misstänkte mannen av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.