Foto: SVT/arkiv

Kvinna rånad på spårvagnen

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna rånades på sin mobiltelefon i Mölndal på fredagsmorgonen. En man är gripen.

Det var strax innan klockan sju på morgonen, mitt under rusningstrafiken, som fyra män omringade en kvinna på 2:ans spårvagn på väg från Mölndal mot Göteborgs centrum. Tre av gärningsmännen sprang av spårvagnen vid Mölndals sjukhus och flydde mot Mölndalsbro. De fick med sig kvinnans mobiltelefon.

Den fjärde mannen hölls kvar av medpassagerare och kunde strax därefter gripas av polis.

– Det var några män på spårvagnen som höll fast mannen och försökte lugna honom, säger Ulla Brehm, presstalesperson hos Polisen.

Polisen har förhört flera vittnen och en av gärningsmännen bar militärbyxor, grå tröja och svart jacka.

– Några har sett de här personerna tidigare. Vi får se hur spaningen går, säger Ulla Brehm.

Antalet personrån i centrala Göteborg har hittills i januari månad ökat kraftigt jämfört med samma period förra året. Det har SVT Nyheter Väst rapporterat om tidigare i veckan. Det handlar om mobiltelefoner, pengar och andra värdesaker som folk rånats på i centrala stan.

– När man utsätts för brott blir man chockad och rädd. Men det är väldigt bra om man kan skrika eller ropa på hjälp. Då kan brottet avbrytas, säger Ulla Brehm.

Männen är misstänkta för personrån. Det är ännu oklart om det har förekommit några hot i samband med rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.