Branden ska ha brutit ut i en lägenhet på tredje våningen i ett flerfamiljshus och det är en fullt utvecklad brand. Enligt SOS alarm ska det även vara tre ambulanser vara på plats. Foto: Adam Ihse/TT

Två till sjukhus efter brand i Tynnered i Västra Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagskvällen började det brinna i ett flerfamiljshus i Tynnered i västra Göteborg. 30 lägenheter evakuerades och två personer tvingades söka vård för rökskador.

– Här där jag står känner man den kraftiga röken. Det känns starkt i lungorna, säger Nicolina Eriksson, SVT:s reporter på platsen vid 23-tiden.

Larmet kom klockan 19.55 på lördagskvällen. Branden ska då ha brutit ut på en balkong till en lägenhet på tredje våningen i ett flerfamiljshus. Därifrån spreds elden till taket. Två personer har fått föras till sjukhus. Ytterligare en person tog sig själv till sjukhuset efter branden.

Totalt 80 personer är skrivna i lägenhetslängan. 30 lägenheter har evakuerats under kvällen.

– Det brinner för fullt. Vi har ganska många enheter på plats och hjälper till med evakueringen och ser till att inte fler går in i området, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst vid 23-tiden.

Rökskador

Kraftig rök kommer från branden. Samtliga skadade har drabbats av rökskador, enligt polisen.

– Det är lindriga skador. Det är folk som har fått åka in på grund av den kraftiga röken och har haft andningssvårigheter, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Stort pådrag

Ungefär 40 brandmän från sex stationer arbetade på platsen.

– Räddningstjänsten spår att det här kommer hålla på i stort sett hela natten. Det är en omfattande brand, säger Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Efter midnatt började branden vara under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.