Foto: TT

Läkare på skönhetsklinik åtalas för sexuellt ofredande

Uppdaterad
Publicerad

En läkare vid en skönhetsklinik i Göteborg åtalas nu för flera fall av sexuellt ofredande som ska ha skett på mannens klinik. I ett av fallen ska läkaren ha kysst och knäppt upp byxorna på en femtonårig flicka.

En läkare vid en skönhetsklinik i Göteborg står nu åtalad för ett flertal fall av sexuellt ofredande mot sina kunder.

En av de drabbade är en flicka född 2005 och som sökt till kliniken för att ta bort födelsemärken. Läkaren ska under en konsultation ha masserat hennes bröst, knäppt upp hennes byxor och kysst henne.

– Det som är speciellt är att det är en läkare som gjort detta i sin tjänsteutövning. Det är ovanligt och en försvårande omständighet som kan dra upp straffvärdet eftersom man är i en form av beroendeställning som patient och har svårare att freda sig och säga emot, säger åklagare Ximena Bene.

Dömd för liknande brottslighet tidigare

Fyra kvinnor har anmält läkaren för sexuellt ofredande under förra året, samtliga brott ska ha skett på mannens klinik i samband med behandlingar eller undersökningar.

Mannen är sedan tidigare dömd för sexuellt ofredande av en 17-årig flicka som skulle provjobba på hans klinik i en annan stad.

– Vad man har i sitt belastningsregister kan påverka vad man får för typ av påföljd, säger Ximena Bene.

Mannen nekar till brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer