Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: svt

Laleh redo för historiska konserten – första svenska kvinnliga soloartist på Ullevi i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Från Hammarkullen, via Los Angeles, hela vägen till Ullevi. Under fredagen gör Laleh en historisk spelning i sin gamla hemstad Göteborg – då blir hon första svenska kvinnliga artist att vara huvudakt på Ullevi.

Följ med in på Ullevi – i klippet får du se Laleh förbereda sig inför spelningen

När biljetterna släpptes såldes 15 000 biljetter under första timmen. Med hitar som ”Some die young”, ”Goliat” och ”Det kommer bli bra” har Laleh blivit en av Sveriges mest framgångsrika artister. Hon har även skördat stora framgångar som låtskrivare och producent.

Under fredagen firar hon sin 40-årsdag tillsammans med närmare 30 000 personer på Ullevi.

Få kvinnor på Ullevis scen

Endast ett fåtal kvinnor har stått på Ullevis scen som soloartist: P!nk, Tina Turner och Madonna. Nu blir Laleh den första svenska kvinnliga artisten att vara huvudakt på den ikoniska arenan.

Tidigare svenska artister att inta arenan är Håkan Hellström och Gyllene tider och Robert Wells med Rhapsody in Rock-ensemble, med bland annat Jerry Williams.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.