Kollisionen blev våldsam när en personbild och en lastbil möttes front mot front på Norrleden. Foto: Linus Olsson

En död efter allvarlig trafikolycka på Hisingen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Långa köer uppstod på Norrleden på Hisingen i Göteborg sedan en lastbil och en personbil krockat. Framkomligheten var kraftigt begränsad i båda riktningar och räddningstjänsten hade fullt upp på platsen. En man avled i samband med olyckan.

Larmet om olyckan mellan Sävekrysset och Gerrebacka kom strax före klockan 15 på tisdagen. Räddningstjänsten var på plats klockan 15.20.

Föraren av personbilen fördes till Sahlgrenska sjukhuset. Inga fler personer skadades.

Förutom polis så var ambulanshelikopter, läkarbil och fyra ambulanser på plats. Även polishelikoptern flög över området för att dokumentera olycksplatsen.

Vårdslöshet i trafik

En förundersökning har inletts med rubriceringen vårdslöshet i trafik. Fordonen togs i beslag för en teknisk undersökning.

Vid 17.30-tiden meddelade polisen att fordonen var bärgade och trafiken flöt på som vanligt igen. Senare under kvällen var anhöriga underrättade och polisen bekräftade att mannen dog på platsen i samband med olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.