Starta klippet för att höra vad Gustav Eurén, som på sin 18-årsdag hade tid för uppkörning, tänker om de långa väntetiderna. Foto: SVT / TT

Längre köer till uppkörning – men fler klarar sig

Uppdaterad
Publicerad

Den som är sugen på att ta körkort och vill boka uppkörning måste vänta länge just nu. Detta märks över hela landet – inte minst i Göteborg där väntetiden nu ligger på runt tre månader istället för tre veckor.

– Vi har ju tvingats dra ner på vår verksamhet i och med pandemin, säger Michal Bishop, enhetschef på Trafikverket.

I klippet ovan får du träffa Gustav som just ska skriva sitt teoriprov och Michael Bishop som berättar om de långa väntetiderna.

Trafikverket uppskattar att kötiderna ser liknande ut även i resten av landet, men det finns såklart lokala variationer.

– Generellt sett är det längre köer till teoriprov och förarprov på grund av pandemin, men det kan se lite olika ut från region till region, säger Moa Jansson, presskommunikatör vid Trafikverket Väst. 

Det kan dock dyka upp lediga tider med kort varsel, eftersom du måste ha ett godkänt teoriprov för att få göra uppkörningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.