Läraren: ”Axel Darvik (L) gissar och spekulerar”

Publicerad

Bilden av Römosseskolan som skolpolitikern Axel Darvik (L) målar upp är helt felaktig enligt idrottsläraren Håkan Wittlåck som varit på skolan sedan 22 år. Han tycker att debatten har spårat ur.

Läraren Håkan Wittlåck skojar med några elever på skolgården innan han låser upp omklädningsrummet som luktar träning och plast. Han är uppenbarligen populär bland eleverna.

– Det här är mina ungar oavsett vad som händer, och mina föräldrar för den delen, säger Håkan Wittlåck.

Frustrerad över debatten

Som lärare på Römosseskolan, nästan sedan skolan startade, har han varit frustrerad över debatten om hans skola de senaste månaderna. Under torsdagen uttalade sig återigen grundskolenämndens ordförande liberalen Anders Darvik om att skolan höll på med ”skenmanövrar” när de slutade med sin muslimska profil och att skolan ”segregerar” barnen från svenska samhället.

Han känner inte alls igen bilden av hans skola i media och i politikernas utspel. Debatten har ”glidit iväg” enligt honom och har kommit att handla om något helt annat.

Se Håkan Wittlåck i klippet ovan och hör honom berätta om sin syn på debatten

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.